Pressen skrev

En god historie

Gennem årene har lokale medier og dagblade skrevet flere artikler om Puggaard Begravelse. Vi har samlet nogle af dem her.

Han skiftede industrien ud med bedemandsforretning

Evald Nielsen har taget et markant jobskifte i en moden alder. Foto: Morten Nielsen.

Evald Nielsen har taget et markant jobskifte i en moden alder. Foto: Morten Nielsen.

Evald Nielsen og konen Karen Lene og datteren Julie Møller Nielsen. I mange åe har familien boet i Agerbæk, men bor i dag i Varde.

Evald Nielsen og konen Karen Lene og datteren Julie Møller Nielsen. I mange åe har familien boet i Agerbæk, men bor i dag i Varde.

De tre kompagnoner i Puggaard Begravelsesforretning Inge Breum, Evald Nielsen og Hans Peter Nielsen.

De tre kompagnoner i Puggaard Begravelsesforretning Inge Breum, Evald Nielsen og Hans Peter Nielsen.

 


Jydske Vestkysten – 22. marts 2017 – af Morten Nielsen

VARDE: Onsdag (22. marts 2017) fejrede Evald Nielsen, at han er blevet kompagnon i Puggaard Begravelse med en reception på Hotel Arnbjerg i Varde.

Evald Nielsen, 55 år, tog for små to år siden et markant kursskifte i arbejdslivet. Han skiftede jobbet som mellemleder på industrivirksomheden Skylight i Varde ud med jobbet som bedemand. Det var i forbindelse med, at bedemand Henry Puggaard gik på efterløn ved månedsskiftet april/maj 2015.

Onsdag var der reception for Evald Nielsen på Hotel Arnbjerg. Her blev det markeret, at han træder ind i firmaet Puggaard Begravelse i Varde.

Her er nu blevet kompagnon med Hans Peter Nielsen og Inge Breum.

De seneste næsten to år har Evald Nielsen arbejdet i firmaet og har altså haft mulighed for at overveje, om bedemandsbranchen er ham. Sideløbende har han taget en uddannelse i Vejle.

– For at få Danske Bedemænds uddannelse er der krav om, at man også arbejder som bedemand, siger Evald Nielsen.

Se interview med Inge, Evald og Hans Peter


Evald udsætter ikke noget til i morgen

Evald Nielsen er bedemand hos Puggaard Begravelse i Varde.

Evald Nielsen er glad for sit job som bedemand hos Puggaard Begravelse.

Jydske Vestkysten – 3. marts 2017 – af Annette Enevoldsen

VARDE: Evald Nielsen er bedemand hos Puggaard Begravelser i Varde.

Han er den senest tilkomne. Han blev medejer i 2016 efter at have gennemgået Danske Bedemænds bedemandsuddannelse.

Evald Nielsen begyndte sit job hos Puggaard Begravelser i 2015 efter en kort prøvetid. I 2016 blev han medejer. Han er glad for sit job og den mulighed, det giver for at hjælpe de efterladte.

– Det er et privilegium at få lov at hjælpe folk med at finde fodfæste igen, efter de har mistet en, de holder af. Så på den måde er det et job med mange positive oplevelser, siger Evald Nielsen.

Jobbet som bedemand har sat sit præg på Evald Nielsens måde at leve livet på.

– Jeg udsætter ikke noget til i morgen, som jeg kan gøre i dag, siger han.

Evald Nielsens vurdering af, hvad der er vigtigt for ham, har fået et eftersyn.

– Jeg prioriter anderledes nu. Jeg lever mere her og nu og husker at få det bedste ud af hver dag.


Bedemand: Jobbet er meningsfuldt

Inge Breum er bedemand hos Puggaard Begravelse i Varde.

Inge Breum, bedemand hos Puggaard Begravelse.

Jydske Vestkysten – 3. marts 2017 – af Annette Enevoldsen

VARDE: Inge Breum er bedemand hos Puggaard Begravelse i Varde.

Som bedemand møder Inge Breum folk, når det værste er sket: De har mistet en af deres kære. Netop derfor giver jobbet så god mening for hende.

– Jeg brænder for mit job, fordi jeg kan give de pårørende tryghed og omsorg i en kritisk situation. Og det betyder meget for mig, når jeg kan se, at jeg har været med til at hjælpe de pårørende igennem en svær tid, siger Inge Breum.

Inge Breums hjælp består ikke kun i at sørge for alt det praktiske omkring begravelsen.

– Ofte har folk brug for at snakke. Og jeg lytter meget gerne. For det er en vigtig del af sorgbearbejdelsen at snakke om døden og den afdøde, pointerer hun.

Noget, vi som samfund bør gøre mere, mener Inge Breum.

– Der er et stort tabu omkring døden. Det vil vi godt være med til at nedbryde. Derfor tager mine kolleger og jeg meget gerne rundt og fortæller om vores arbejde til dem, der måtte ønske det, oplyser Inge Breum.


Smeden som blev bedemand

Evald Nielsen, bedemand hos Puggaard Begravselse

Evald Nielsen har kendt den ene bedemand hos Puggaard Begravelse, Hans Peter Nielsen, siden sin ungdom. Gennem det bekendtskab har den tidligere smed og landmand fundet lysten til at blive bedemand – også hos Puggaard Begravelse.

Ugeavisen Varde – 6. september 2015 – Af Hanne D. Mogensen

Det er aldrig for sent at prøve nye veje. Det er Evald Nielsen, som netop er startet i et nyt job som bedemand hos Puggaard Begravelse, bevis på.

Som fluen på væggen. Sådan blev Evald Nielsen introduceret til sit nye hverv som bedemand. I 14 dage tog han med, når de to erfarne bedemænd fra Puggaard Begravelse i Varde hjalp sørgende med at forbedrede og gennemføre en afsked med en afdød.

Det var en god mulighed for at forstå, hvad hans kommende job som bedemand indebar. Og efterfølgende var han sikker – dette var hans nye spor.

– I maj startede jeg på deltid og i juni var jeg så småt på fuld tid hos Puggaard Begravelse, hvor jeg får en grundig oplæring. Samtidig gik jeg i gang med at blive sluset ud af min tidligere stilling som maskintekniker hos SKY-LIGHT i Varde, hvor jeg er tilknyttet frem til årsskiftet, fortæller Evald Nielsen.

At turde turde

Evald Nielsen har aldrig været bange for at turde kaste sig ud i en ny udfordring.

– Jeg er uddannet landmand, smed og senere maskinkonstruktør, og har arbejdet i de fag i mange år, fortæller 54-årige Evald Nielsen, hvis CV tæller flere ansættelser af over ti års varighed hver.

– Jeg har ikke hastet rundt, men følt efter, hvornår lysten til et skifte var moden, siger han.

Evald Nielsen fortæller om sine forskellige job med en taknemlighed og glæde.

– Det, som er gået igen, er det at yde en service, at lytte til kundernes behov og løfte opgaven med at opfylde dem. Det kan jeg også genkende i mit job som bedemand, siger Evald Nielsen, som håber og tror, det bliver hans sidste jobmæssige sporskifte.

Evald Nielsen starter i efteråret 2015 på Danske Bedemænds uddannelse, som varer et år, og planen er, at den tidligere smed på sigt skal være medejer af Puggaard Begravelse, hvor også Hans Peter Nielsen, tidligere elektriker, og Inge Breum, tidligere ergoterapeut, er medejere.


Bedemand går på efterløn

Henry Puggaard går på efterløn den 1. april

Hans Peter Nielsen, Henry Puggaard og Inge Breum

Hans Peter Nielsen, Henry Puggaard og Inge Breum ved afskedsreceptionen for Henry Puggaard

Lokalavisen Varde – 30. marts 2015 – Af Kim Schou

Det blev markeret ved en reception den 27. marts på Hotel Varde, hvor over 90 samarbejdspartnere og forretningsforbindelser deltog og fik taget afsked med Henry Puggaard.

Henry Puggaard har lagt navn til begravelsesforretningen, Puggaard Begravelse. Han har siden 1994 været bedemand i Varde og omegn. Den 30. december 1994 overtog han forretningen efter bedemand Verner Bennedsen. Siden er der blevet plads til tre bedemænd i forretningen.

Bedemændene Inge Breum og Hans Peter Nielsen fortsætter arbejdet i Puggaard Begravelse, der bygger på åbenhed og aktiv deltagelse sammen med de pårørende.